Wie zijn wij?

 

Sharon Hak-Verhagen

Directeur

(Maandag t/m donderdag)

Ik ben gestart als groepsleerkracht, daarna ben ik 9 jaar IB'er geweest en in 2018 heb ik de stap gemaakt naar directie. Sinds augustus 2021 ben ik directeur van De Troubadour. Ik ben werkzaam geweest binnen traditioneel onderwijs, een High Performing School, Montessori onderwijs en nu het Jenaplan onderwijs. Een prachtig onderwijsconcept waarin kinderen naast kennis en vaardigheden, vooral ook leren samenleven en de wereld om hun heen leren kennen, begrijpen en respecteren. 

Ik geloof dat samen leren de basis is van goed onderwijs. Dat geldt niet alleen voor de kinderen maar juist ook voor de leerkrachten. Daarom ontwikkelen wij ons tot een Professionele Leergemeenschap. Het doel is om samen het beste onderwijs te realiseren voor de kinderen op De Troubadour.

Ik ga er hiernaast graag op uit met mijn 2 zoontjes en man. Ik reis en sport graag en ben veel in de natuur te vinden. Ook van een fijn boek, mooie film of lekker uiteten kan ik ontzettend genieten.

 

Caroline Kamerling

Onderbouw: Kolibries

(Maandag t/m donderdag)

Mijn naam is Caroline Kamerling en ik werk sinds januari 2005 met veel plezier op de Troubadour.Na mijn opleiding (KLOS) heb ik jaren in Doesburg gewerkt, vrijwel altijd met kleuters. Daarnaast heb ik een aantal jaren op de verschillende Doesburgse peuterspeelzalen gewerkt. Het onderwijs aan kleuters is nooit hetzelfde, elke dag is verrassend. Kleuters zijn spontaan, leergierig, nieuwsgierig en ontwikkelen zich door middel van spel. Het geeft elke dag weer energie om de kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling en ze te zien groeien.

 

Judith Janszen

Onderbouw: Toerako's

(Maandag t/m vrijdagochtend)

Mijn naam is Judith Janszen en ik vervang sinds februari van dit jaar bij de Toerako’s. Met dagelijks plezier en liefde laat ik de leerlingen ervaren wat ze al kunnen en nodig ik ze uit iets nieuws te proberen. Voor mij zit de uitdaging daarin dat ik graag de leerling biedt waar het op dat moment ook aan toe is. Wanneer er dan een stap gemaakt wordt in de leerontwikkeling van het kind, is het kind blij en ben ik ook trots. Sociale ontwikkeling van de kinderen vind ik net zo belangrijk als de voorbereidende taal en rekenactiviteiten. Stimulering van de kleine en grote motoriek verweef ik graag in de thema’s waar we mee werken.

Ik heb eerder gewerkt als manager bij de kinderopvang en als leidinggevende binnen de woningcorporatie. Mijn werk als zelfstandige neem ik als inspiratie ook mee in mijn huidige leven. Nu geniet ik intens van de processen tussen de kinderen en hun interne en externe groei. Ik heb een zoon van 24 jaar en ik woon in Arnhem-zuid.

Yvonne Slump

Onderbouw: Toerako's

(Maandag, woensdag en vrijdag)

Ik ben Yvonne. En ik werk alweer ruim een jaar met veel plezier op de Troubadour.  Vorig jaar ben ik gestart in groep 1/2 (Toerako's) samen met Caroline en Ellen. Inmiddels werk ik om de week op de vrijdag in groep 2 of in de bovenbouw bij de Kookaburra's en op de maandag en dinsdag ter ondersteuning van alle groepen. 

Ellen van Wesemael

Onder- en Middenbouw: ondersteuning

(Maandag t/m woensdag)

Inmiddels ben ik al 15 jaar werkzaam op de Troubadour. Ik heb in alle bouwen gewerkt en sta nu in de middenbouw. Wat mij erg aanspreekt op de Troubadour is het Jenaplan onderwijs. Ik vind het mooi om te zien dat kinderen leren van en met elkaar.  Ieder kind is uniek in zijn ontwikkeling, talenten en leerstijl.Verder ben ik ook werkzaam als gedragsspecialist. Ik ondersteun collega’s in hun pedagogisch handelen. We kijken samen naar de onderwijsbehoeften van individuele of groepjes leerlingen en van daaruit kunnen we een plan van aanpak opstellen, uitvoeren en evalueren.

Momenteel volg ik de opleiding voor psychomotorisch leer- en gedragsspecialist. Dit om mijn kennis en kunde nog verder uit te breiden om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling.

Sara Lenis en Sanne Watson

Middenbouw: Paradijsvogels

 

 

 

Vera Berends

Middenbouw: Flamingo's

(Maandag t/m vrijdagochtend)

Ik ben Vera Berends en woon in Arnhem. Na het behalen van de Pabo heb ik veel ervaring opgedaan via de invalpool. Ik kwam op veel verschillende scholen en was werkzaam in alle groepen.

Sinds 2009 jaar werk ik op Basisschool De Troubadour. Dit schooljaar ben ik, net als voorgaande jaren, stamgroepleerkracht van groep 3/4/5. Sinds een aantal jaren ben ik ICT-coördinator op school. 

Rachel De Hair

Bovenbouw: IJsvogels

(Maandag t/m vrijdag (om de week))

Ik ben Rachel De Hair en ik rijd al 18 jaar, 5 of 4 keer per week met heel veel plezier naar de Troubadour. Dit is het 8ste jaar dat ik in de bovenbouw werk. Ik ben begonnen in de middenbouw en heb daarna de overstap naar de bovenbouw gemaakt.Het mooiste aan het onderwijs, vind ik, dat je een steentje kunt bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Elke dag is compleet anders en dat maakt het onderwijs uitdagend.Ik doe mijn werk met heel veel plezier en liefde en ik vind het heel belangrijk om een pedagogisch klimaat in de groep te realiseren, waarin ieder kind zich veilig voelt en zich kan en mag ontwikkelen.

 

Kim van Zeben

Bovenbouw: Toekans

(Maandag, dinsdag, woensdag (om de week), donderdag en vrijdag (om de week))

Ik ben Kim en werk sinds 2001 met veel plezier op de Troubadour. Een kleine en mooie school, waarbij vooral het Jenaplan mij erg aanspreekt. Ik heb vele jaren in de middenbouwgroep gewerkt en nu sinds een paar jaar werk in de bovenbouw. Kinderen eigenaar maken van hun eigen ontwikkeling en dus ook hun doelen vind ik geweldig. Hoe gaan we met elkaar om en anderen met jou, wat zijn de nieuwsitems en wat gebeurd er in de wereld om ons heen? Met deze groep kan je daar mooie en interessante gesprekken over voeren.

Doordat de kinderen 3 jaar in mijn stamgroep zitten is het afscheid altijd bijzonder. Hoe leuk is het om nog na alle jaren regelmatig weer oud-leerlingen voor mijn klasdeur te zien staan die even een praatje komen maken. Dat geeft een fijn en voldaan gevoel als juf!

Desea van Muijen

Ondersteuning en leerkracht

(Maandagen & dinsdagen ondersteuning, woensdag om de week Toekans, vrijdagen wisselend Toekans/IJsvogels)

Ik ben Desea en ben met veel plezier weer terug op de Troubadour. Na mijn eigen verlof heb ik een zwangerschapsverlofvervanging gedaan op een andere jenaplanschool. Toen ik hoorde dat hier weer een plekje vrij kwam, wisten wij elkaar weer gauw te vinden. Omdat ik 3 jaar geleden begon in de middenbouw, ken ik alle kinderen in de bovenbouw nu heel erg goed. Ik heb ze zien groeien en geniet elke dag van ze.

Het basisonderwijs vond ik altijd al leuk en in het bijzonder het jenaplanonderwijs. Ik heb zelf als kind op een jenaplanschool gezeten en het daar erg naar mijn zin gehad.

Momenteel ben ik werkzaam in de ondersteuning en neem ik vaak een groep over op de vrije dagen van mijn collega’s. Ik vind die afwisseling fijn en geniet er van om op de achtergrond van toegevoegde waarde te zijn.

 

Ursula Spanbroek

Kwaliteitscoördinator            

(Maandag t/m donderdag)

Ursula is Kwaliteitscoördinator op De Troubadour. De IB´er ontwikkelt zich tot Kwaliteitscoördinator (KC’er). De KC’er inventariseert onderwijsverbeteringen in leerteams van leerkrachten, analyseert en rapporteert over ontwikkelingen m.b.t. zorg en leerresultaten. Op basis hiervan ontwikkelt zij, samen met de directie en het team, het kwaliteitssysteem. De KC’er bewaakt en borgt de kwaliteit in de school. Ursula is op De Troubadour daarom geen Intern begeleider maar een Kwaliteitscoördinator. 

Waar de focus lange tijd lag op de zorg en begeleiding van zorgleerlingen, verschuift deze naar de kwaliteit van het primaire proces van het onderwijs (de begeleiding van de kinderen in de stamgroepen). 

Bonny Muller Jansen

Administratief medewerker

(woensdag)

Mijn naam is Bonny Muller Jansen en ik werk sinds mei 2018 met veel plezier op de administratie van De Troubadour. Naast mijn administratieve werkzaamheden op diverse andere scholen geef ik ook één keer in de week kookles aan een groepje kinderen op een basisschool in Arnhem-Presikhaaf. 

 

Andries Beeftink

Conciërge 

(Dinsdag- en donderdagochtend)

Als conciërge ben ik twee ochtenden op De Troubadour in Elden om te ondersteunen. De overige dagen van de werkweek ben ik op een andere school in Arnhem. 

 

Emke Vogelaar

Vaste vrijwilligster 

(woensdag tot en met vrijdag)

Drie dagen per week is Emke op De Troubadour om te ondersteunen in allerlei zaken, zowel administratief en bestellingen als congiërge taken en begeleiden van kinderen met ICT.